Macaristan'da Ortaçağ İzleri

Visegrad, Türkçe okunuşuyla Vişegrad Osmanlılardan sonra önemini kaybetmiş, ama kuruluşu Ortaçağ Dönemine uzanan bir yerleşim bölgesi. Estergon özellikle Türk turistlerin mutlaka görmek istediği bir kasaba olduğundan, yol üzerinde bulunan Visegrad'a genellikle uğranıyor. Visegrad, Ortaçağ'da krallığın merkezi idi. Örneğin Solomon kulesinin yaklaşık 800 yıllık bir geçmişi var. Tepenin yamacında Visegrad sarayının harabelerinin üzerinde yüksek bir konumda yer alan bu altıgen kule çok güzel bir manzaraya hakimdir. Visegrad da zaten "yüksek kale" anlamına gelmektedir. . Nehir kıvrımında bulunan bölgenin stratejik değeri ilk olarak Romalılar tarafından anlaşılmış ve buraya 4. yüzyılda bir kale yapmışlardır. 15.yy'da kral Matyas burada yaşadı ve saray tüm Avrupa'da yer yüzündeki cennet olarak ünlendi. 1462 'den 1475'e kadar Kazıklı Voyvoda'da burada hapis hayatı geçirdi. Yemyeşil ve oksijen deposu bölge gezilirken ister istemez acıkmak kaçınılmaz. Bu durumda Renaissance Restaurant, Macarca Reneszansz Etterem imdadınıza yetişebilir. Turistik amaçlı hizmet veren restoranın hoş bir ambiyansı var. Ortaçağ dönemini yaşatacak şekilde dekore edilmiş ve birkaç saatte olsa size bu çağın gizemli havasını yaşatıyor. Restoran girişinde ve içinde Ortaçağ Müziği eşliğinde et ağırlıklı menü yine o dönemi yansıtan kıyafetleri giymiş personel tarafından servis ediliyor. Hatta, Ortaçağ silahlarını kullanan şövalyelerin düellosunun temsili olarak canlandırıldığı gösterilere de denk gelmek mümkün.

http://www.renvisegrad.hu/

Menü içinde öncelikle geleneksel kremalı ceylan eti çorbası sunuluyor. Tüm sunumda kil tabak ve çanaklar kullanılmış. Bu çok otantik ve ilginç. Ana yemek olarak Trofeas Et Menüsü (içeriğinde Hindi budu ve Dana biftek var) fırınlanarak geliyor. Testilerde sunulan Boğa Kanı şarabını mutlaka beraberinde yudumlayın. Tatlı ise böğürtlen ve çikolata soslu kestane tatlısı. Yemekler bol ve doyurucu. Trip Advisor'dan da oldukça iyi eleştiriler almış. Bu doyurucu yemek sonrası Budapeşte'ye dönerken Szentendre'ye uğrayıp alışveriş yapmak için yeterince enerji toplamış olursunuz.

http://www.tripadvisor.com.tr/Restaurant_Review-g274920-d2351404-Reviews-Renaissance_Restaurant-Visegrad_Pest_County_Central_Hungary.html



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Budapeşte'de Osmanlı İzleri, Kahramanlar Meydanı

Budapeşte'de Bir Akşam: Gulaş ve Çigan Müziği