Küçük Başkent Bratislava

Bratislava Gece Hayatı / Bratislava Geceleri / Bratislava Eğlence Hayatı ve Bratislava Gece Kulüpleri
Bratislava'da Gece Hayatı
Doğu Avrupa gezilerinde Avusturya'nın başkenti Viyana ve çevresi en önemli lokasyonlardandır. Çok yakın olması sebebiyle (otobüsle yaklaşık 1 saat) tur rotasyonuna Slovakya'nın başkenti Bratislava'da dahil edilmektedir. Zira, bizim gibi Avrupa Birliği dışından gelen turistlere bir gün içinde 3 başkent (Budapeşte, Bratislava ve Viyana) birden ziyaret etmeleri oldukça ilgi çekici gelmektedir.

Fotoğraf
Soykırım Anıtı
Bratislava küçük şirin bir şehir, fakat gündüzleri sakin göründüğüne aldanmamak gerekir, zira Avrupalı gençlerin günü birlik uğradığı çılgın gece hayatının olduğu eğlence merkezlerinden biri haline gelmiş. Öğrenci şehri olması, hemen yakınındaki Viyana gibi hayatın pahalı olduğu bir şehre çok yakın olması sebebiyle kaliteli hizmet veren gece klüpleri ve pubları çok rağbet görüyor. Barlar sokağındaki hareketliliği gündüz gezerken kafanızda canlandırmanızın mümkün olmadığı söyleniyor. Turistik açıdan bunun dışında pek cazip bir yanı yok diyebiliriz. Buna rağmen aklınızda kalabilecek ve gezerken fotoğrafını çekmeye değebilecek yerleri kısaca özetleyelim. Öncelikle, şehrin Old Town denilen nispeten eski ve turistik bölgede vaktimizi geçirmeliyiz. Soykırım Anıtı sanatsal açıdan bir şey ifade etmeyen ama manevi açıdan önemli bir değere sahip olduğu söylenen bir anıt. Bratislava halkının pişmanlığını ve vicdan azabını temsil eden bir nevi özür niteliği taşıyor. Alman bombardımanından kurtulmak için Bratislava halkı Yahudi hemşerilerinin adreslerini Gestapo'ya gammazlamış ve Almanların gazabından bu şekilde kurtulmuşlar. Açıkçası bu yapılanı affettirmek adına bu anıt biraz sönük kalmış.
Torta Mayer & Ceresne v Marcipane
Maria Theresia yürüyüş yolu güzel parkıyla temiz ve düzenli, şehrin muzip heykelleri sizi her an bir köşeden çıkıp şaşırtabilir. Hemen her Avrupa şehrinde yer alan veba anıtlarından biride burada yer alıyor. Şehir tabi ki Viyana yakın olmasından dolayı Liszt ve Mozart'ın da uğrak yeri olmuş. Her ikisinin de konser verdiği binalar tarihi dokusu bozulmadan korunmuş. Yorgunluk atmak için her turist mutlaka Kaffee Mayer'e uğruyor, Bratislava'nın en bilinen kafesi ve inanın uğradığınıza da değiyor.


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Budapeşte'de Osmanlı İzleri, Kahramanlar Meydanı

Budapeşte'de Bir Akşam: Gulaş ve Çigan Müziği

Macaristan'da Ortaçağ İzleri